GRATIS KAFFEMASKIN - HVA KOSTER DET DEG EGENTLIG?
 

Fra tid til annen ser vi kaffeleverandører som tilbyr GRATIS kapsel/sirupmaskiner mot proffmarkedet. «Gratis maskin mot at du bruker våre kapsler/sirup» osv. Men er det egentlig en «god deal» for deg som driver serveringssted eller er ansvarlig for jobbkaffen?

Liquid/sirup-kaffe, er konsentrert ferdig kaffe som blandes med varmt vann.

Liquid/sirup-kaffe, er konsentrert ferdig kaffe som blandes med varmt vann.

Vi leker litt med tall:

Du har en restaurant eller arbeidsplass som selger/gir bort 100 kopper kaffe hver dag.

En gjennomsnittspris pr sirup/kapsel(les pr kopp) er 3,- pluss/minus.

En gjennomsnittspris pr kopp på fersk kaffe er 1,- pluss/minus

Kapsel/sirup-maskinen får du gratis, så det er jo ikke rart at det koster litt mer for sirup/kapselkaffen kontra kaffe fra hele bønner og maskin som du må kjøpe? Vel, la oss se litt nærmere…

La oss si at du kjøper en WMF 1500s. En av de mest populære helautomatiske kaffemaskinene vi har. Den koster 75.000,- på kampanje nå. normal nedbetalingstid på denne er 5 år.

5 år, 1825 dager, eller 182.500 kopper senere er det på tide å gjøre opp status på regnestykket:

Gratis sirup/kapselmaskin: 182.500 porsjoner á 3,- = 547.000,- netto kostnad

WMF Helautomatisk kaffemaskin: 182.500 kaffe á 1,- PLUSS kaffemaskin 75.000,- = 257.500,- netto kostnad

Differansen er formidabel! 289.500,- i merkostnad for den avtalen du gjorde på sirup/kapsler, og som virket som en så åpenbart god deal. 289.500,- Norske kroner!

dynamic_milk.jpg

Det er alltid driftskostnader på maskiner utenom selve kaffen, men det må du som oftest også betale på sirup/kapselmaskinene til proffmarkedet. MEN la oss allikevel legge på 5 års(6.000,- pr år) vedlikeholdsavtale fra Primulator på bønnemaskinen, og «GRATIS» service fra sirup/kapsel-leverandøren din. Da må det vel lønne seg med sirup/kapsler? Njaaaa…

254.500,- blir fasiten da. 254.500,- i ren merkostnad.

Driver du ditt eget serveringssted så er det 254.500,- mindre på bunnlinjen din. Gir du bort kaffen for eksempel på et kontor så er det 254.500,- som du kunne brukt ekstra på hyggelige opplevelser til dine ansatte.

En krone her og en kapsel der. Det blir fort penger av sånt…

Du som kunde har alltid makten til å velge selv, og for noen så er kanskje en sirup/kapselløsning det beste. Da velger du det…

Og en ting til, kvaliteten på drikken. Den beste kaffen får du alltid av nykvernede ferske bønner…

For en god og forutsigbar deal, ta kontakt med oss på salg@primulator.no

pexels-photo-374780.jpeg
 
Primulator ASComment
MERRYCHEF - EN SUKSESS PÅ UNIVERSITETET I EDINBURGH
 

Som et av de mest berømte universitetene i landet er Universitetet i Edinburgh kjent for sin historie, høye kvalitet når det kommer til utdanning og sitt nærliggende kulturelle sentrum. Med over 39,000 studenter kommer det ikke som en overraskelse at universitetets matvirksomhet er avgjørende for å tilfredsstille appetitten til så mange spirende studenter.

study_options.jpg

Alt fra kaffebarer, kafeer, food trucks og mathaller som dekker 2000 studenter, til fine-dining restauranter er mattilbudet omfattende. Den hurtige veksten av grab and go- kulturen og den konstante utviklingen av biologiske mattrender har gitt universitetet muligheten til å skape/levere et overveldende mangfoldig mattilbud, forklarer Ian Macaulay, Assisterende Direktør for Catering på Universitetet i Edinburgh.

UNI2.jpg

«Siden jeg begynte å jobbe på dette universitetet for 19 år siden, så har det skjedd store forandringer i forbrukernes valg når det kommer til våre utsalgssteder. Vi må alltid følge med på trendene hvis vi ønsker å konkurrere mot de beste high-street restaurantene og derfor er matutvikling en stor del av vår konsept.»

For Gordon Dochard, driftsleder for kjøkken, er en av de viktigste oppgavene å sikre at utplassert utstyr som gir beste kvalitet og fleksibilitet som kreves for å holde tritt med mattrender ettersom de endres:

«Suksessen til våre serveringsteder/utsalgssteder og maten vi serverer følger 3 nøkkelfaktorer: hastighet, kvalitet og innovasjon. For å oppnå dette, er vi avhengig av at produksjonsutstyret passer/er skreddersydd til hvert enkelt foretak/restauranter som deretter kan levere fleksibilitet, slik at vi kan endre menyene våre regelmessig, raskt kan levere god mat/mat av høy klasse/kvalitet»

UNI1.jpg

På de fleste utsalgsstedene/restaurantene våre hadde vi combiovner, paninigriller eller mikrobølgover utplassert, men det hindret muligheten til noen av restaurantene å tilby fleksibel meny og rask nok levering av mat. Det var på dette punktet at Gordon ble invitert til å delta på en studietur hostet av Merrychef, og en ny verdensteknologi tok han hans oppmerksomhet:

«Under studieturen møtte vi Welbilt utviklingskokker og vi tilbrakte tid i deres utviklingskjøkken, hvor vi videre fikk presentert en demonstrasjon av Merrychef e2s. Etter å ha sett demonstrasjonen av de nye e2s ovnene, åpnet øynene mine seg for hva vi kunne videreføre/videreutvikle i Storbritannia. Etter studieturen inviterte vi Merrychef-kokkene til Universitetet, hvor vi sammen utviklet mange nye menyideer. Vår egen utviklingskokk Paul McLaughlin sammen med Merrychef viste oss hvordan Merrychef e2s ovnene kan hjelpe oss å oppnå de beste mulige resultater.

UNI3.jpg

Ovnene gjorde et så stort inntrykk på Ian, Gordon og Paul McLaughlin - at de bestemte seg for å kjøpe 3 Merrychef e2s’, som Ian beskriver som bare begynnelsen:

«Jeg kaller det ‘Merrychef strategien’ i den forstand at vi kan steke mat på under 1 minutt og samtidig produsere mat av høy kvalitet» Hastigheten er absolutt avgjørende på grunn av stor etterspørsel/pågang av studenter da forelesninger ofte slutter samtidig. Når det kommer til grab and go- kioskene/bodene hvor tid betyr alt, var vi spente på å se hva Merrychef e2s ovnene kunne få til når det kommer til kundetall og vi ser allerede en effekt. I tillegg til høy hastighet kan Merrychef skape et bredt utvalg av forskjellige produkter. I motsetning til en pressgrill, er den heller ikke et endimensjonalt utstyr.

HSO-60-Second-Panini-Cook-time.jpg

For utviklingskokken Paul McLaughlin, har e2s ovnene allerede økt hastigheten og forbedret prosessen av menyutvikling:

«Nå som har vi fått Merrychef på plass kan vi fortsette å utvikle og legge til nye retter på menyen, og med den ekstra hurtigheten  kan vi teste maten med ovnene som åpner opp en helt ny verden av meny valgmuligheter, spesielt på grab and go- markedet. Det er fantastisk for meg fordi det gjør livet enklere samtidig som at den gir mer tid til å lage innovative menyer. Prosessen blir mer overkommelig bare det å vite at jeg har en god «verktøypakke» som fungerer så utmerket.»

Selvfølgelig, Merrychef leverer mer enn bare på utviklingssiden, den har også en positiv innvirkning på de ansatte og kundene, forklarer Paul:  

«Så fort vi har laget menyene og programmert enhetene med de oppdaterte menyene, trenger vi bare å gå gjennom «bildene»  med de ansatte. Siden mange av våre grab and go- produkter er forhåndslagde, som paninier, wraps, burritos og toasts, kan de ansatte kun sette produktene inn i Merrychefovnene, trykke på knappen også lager produktene seg selv. Med måten Merrychef ovnene fungere på kan du umulig gjøre feil, du trenger bare å trykke på en knapp, timer’n går og du trenger bare å ta maten ut når den piper, THATS IT! Det er umulig å begå feil!»

Paul er enig, han sier at «servicen og oppfølging fra Merrychefteamet var en avgjørende del både for prosessen og suksessen av å introdusere Merrychef e2s i deres prosjekter».

Merrychef highspeedkonsept Norge

I Norge er det Primulator som forhandler, server og utvikler konseptet. Vi har 95% av highspeedmarkedet og 2 kokker med fagbrev som utvikler konsepter for våre kunder.

For mer info og presentasjoner ta kontakt på salg@primulator.no eller tlf 23 03 17 60

images.jpeg
 
PRIMULATOR SOFTISKAMPANJE 2019
 

GOD SOMMER! - SOFTISMASKINER 2019, BEGYNN PLANLEGGING ALLEREDE NÅ.

Kvalitet er tidkrevende og vi på Primulator starter derfor alltid planleggingen av softissesongen nå på vinteren, da vi vet av erfaring at mange kunder forventer maskiner levert rundt påske når solen plutselig titter frem. I og med at maskinene har produksjonstid på 6 uker pluss transport så er det være lurt å bestille allerede nå.

softiskampanje 2019.jpg

RIKTIG MASKIN - ET VIKTIG VALG.

Det finnes noen få leverandører av softismaskiner i Norge. De aller fleste er kombileverandører, dvs at de leverer både softismiks og maskiner. Primulator leverer kun maskin, og er derfor helt uavhengig. Dette er viktig for deg som kunde fordi du alltid vet hva du betaler for. Maskinen koster så så mye og softismiksen så så mye. Det vil nok alltid være best butikk for deg å velge uavhengige leverandører, men dette kan du jo lett finne ut av selv ved å regne litt, eller kontakt oss for hjelp. Vi har enkle kalkyler så du får raskt se hva som lønner seg for deg. Husk at 20 - 30 (eller mer) kroner ekstra pr liter miks for at du skal "få maskin gratis" for blir veldig mange tusenlapper ekstra hvert år, og kan fort bli kostbart.

CARPIGIANI SOFTISMASKINER

Carpigiani softismaskiner fra Primulator er Norges markedsleder og har vært det i over 40 år! Kvaliteten er fantastisk og vi tør påstå at det er ingen verken over eller ved siden. Å investere i en softismaskin er relativt kostbart og det er derfor veldig viktig at du vet at maskinene våre har laaaang holbarhet. Mange maskiner som er i drift i Norge i dag er over 15 / 20 år! Da snakker vi en meget god "ROI"(return of investment). Vi sier ofte at en maskin fra oss koster deg ca 2 solgte softis hver dag     (60 kroner) på et 5-års perspektiv. Det skal godt gjøres å ikke selge det ;-).

Narvesen Bossekop er kanskje Norges råeste på softis! Maskiner er fra Carpigiani fra Primulator. Bildet er fra Altaposten.

Narvesen Bossekop er kanskje Norges råeste på softis! Maskiner er fra Carpigiani fra Primulator. Bildet er fra Altaposten.

OPPSUMMERING

 1. Vær tidlig ute med bestilling / planlegging. Ta kontakt med oss i dag for et godt tilbud, eller hjelp med det du måtte lure på. Du treffer oss på salg@primulator.no

 2. Du kan benytte softismiks fra den leverandøren du ønsker. Vi er helt uavhengige.

 3. Matsikkerhet er viktig, alle våre maskiner er selvpasteuriserende, og trenger kun vask hver fjerde uke(de fleste vasker hver fjortende dag). Du bær alltid velge en selvpasteuriserende maskin. ALLTID!

 4. Primulator er firmaet med over 40 års hands on erfaring med softis. Benytt deg av kompetansen du også.

 5. Vi har landsdekkende service og delelager i hele landet.

 6. Alle maskinene er koblet opp i vår egen "Primulator sky-løsning", vi kan derfor overvåke, feilsøke og justere maskinen din online.

last ned.png

VI ØNSKER DERE EN GOD SOFTISSESONG OG

VI PRATES PÅ SALG@PRIMULATOR.NO

 
Primulator ASComment
McDonalds tester ut WMF-Espresso
 

McDonalds har startet en test av hybriden WMF-Espresso etter å ha oppdaget at kaffedrikkere er de mest lojale og hyppige kundene de har. (sak hentet fra comunicaffe)

Bilde fra comunicaffe

Bilde fra comunicaffe

Paul Pomroy, McDonalds britiske sjef, sa at barista-kvalitet var nødvendig for å holde tritt med kundenes forventninger.

Han sier: Kaffe har vært en viktig driver for salg og gjestetallvekst; Kaffedrikkere er våre hyppigste kunder, og folk blir overrasket når de hører at vi er den nest største i dette markedet i dag.

Kaffen er den samme prisen som det vanlige McDonalds kaffesortimentet, laget av samme arabica bønner og servert i de samme koppene.

Nyheten kommer samtidig som McDonalds leverte rapporter om 4% omsetningsvekst i andre kvartal for 2018..

I Storbritannia klokket McDonalds inn sitt 49. kvartal på rad i vekst.

3.jpg

WMF-ESPRESSO

Revolusjonerende kaffehybrid fra Primulator og WMF

Du har akkurat åpnet ditt nye serveringssted og målet ditt er å hele tiden gi dine kunder et 100% perfekt resultat hver gang de bestiller en kaffe, espresso eller cappuccino. Det er vel ikke så vanskelig? Du har jo en bra manuell maskin, bra kaffe, rent vann og engasjerte ansatte. Hva kan gå galt?

De ansatte er svaret, vi lever i en bransje hvor gjennomstrømning av ansatte er høy, og er det en ting som kan gi deg dårlig kaffe så er det å få den laget av noen som ikke kan det. Det krever mye innsats å hele tiden holde de ansatte fult utlært. Det må kurses regelmessig, holdes treninger, kverner skal justeres og alle har sin egen måte å tampe kaffen på. Det blir aldri likt...

Det er her WMF-Espresso kommer inn og hjelper deg.

La oss se litt på hva som skal til for å lage en perfekt espresso/cappuccino:

 1. Rent vann

 2. Ren maskin

 3. Kaffebønner av høy kvalitet

 4. Riktig kvernet kaffe

 5. Riktig mengde kaffe

 6. Riktig tampet kaffe

 7. Riktig temperatur på vannet som treffer kaffen

 8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen

 9. Varme kopper

 10. Evt perfekt steamet melk med eksatkt temperatur og konsistens

Ok, vi tar det punkt for punkt og forklarer hva som kan gå feil på en vanlig maskin, og hvordan WMF-Espresso kan hjelpe deg å unngå disse fellene:

1. Rent vann, her er det opp til deg. Sett inn et godt vannfilter og du er godt på vei.

2. Ren maskin. Renhold er viktig og bør gjøres daglig. Problemet hvis dette ikke er automatisert er at man er helt avhengig av at de ansatte gjennomfører dette i henhold til rutinene. WMF-Espresso forteller deg nå den trenger vask, prøver du å hoppe over så sperrer maskinen seg og du får ikke laget mer kaffe uten å gjennomføre den planlagte vasken.

3. Kaffebønner av høy kvalitet, her er det også opp til deg. Du må velge gode råvarer for å lage god kaffe, men også her hjelper WMF-Espresso deg litt mer. Bønnebeholderne som er integrert i maskinen er ventilerte og hjelper til å holde bønnene i god kvalitet.

4. Riktig kvernet kaffe, nå begynner forskjellene å gjøre utslag. Har du en manuell kvern så kan den justeres alle veier. Utslaget blir stort når du skal lage espressoen din. Er den for grovt malt så renner vannet for fort igjennom kaffen og drikken blir "underekstrahert"(for tynn), er den for fint malt så bruker vannet for lang tid igjennom kaffen og den blir "overekstrahert"(bitter/for kraftig). WMF-Espresso har matematiske algoritmer som hele tiden påser at kverning/tamping/vannets tid igjennom kaffen er eksakt og justeres ut ifra dette.

5. Riktig mengde kaffe. igjen er man med en mauell kvern avhengig av "øyesynet" på den som porsjonerer i filterhodet. Fare for variasjoner er stor. WMF-Espresso veier opp eksakt riktig mengde hver gang. Ingen manuell håndtering.

6. Rigtig tampet kaffe. Når kaffen er hvanet i filterhodet så må det tampes(presses). Dette gjøres manuelt med en tamper og man bruker muskelkraft. Selvsagt er faren stor for at forskjellige folk bruker forskjellig trykk, og dette påvirker igjen om vannet går fort eller sakte igjennom kaffen. WMF-Espresso har maskinell tamping, innstilt på riktig trykk i forhold til mengde, trykk, temperatur og ekstraheringstid.

7. Riktig temperatur på vannet. Forskjellige kaffetyper krever forskjellige temperatur. Mange profesjonelle espressomaskiner lar deg justere dette. WMF-Espresso har dette digitalt tilgjengelig i displayet og forskjellige profiler kan legges inn.

8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen. Som tidligere nevnt, en perfekt espresso påvirkes av riktig kvernet kaffe, trykk, tamping, temperatur osv. WMF-espresso har alle disse faktorene koblet opp mot hverandre og de kalkuleres alltid slik at det blir riktig.

9. Varme kopper. Koppevarmer er det alltid på toppen av de fleste espressomaskiner, også på WMF-Espresso, men i tillegg er det en fiks liten koppevarmer som kan steame opp koppene slik at selv kalde kopper raskt blir varme.

10. Melk, et eget blogginnlegg burde vært skrevet om melk, men i korte trekk kan man si at det er riktig temperatur og riktig tilføring av luft som gir deg kvaliteten du ønsker. Å få dette likt hver gang er vanskelig. WMF-Espresso har temperatursensor i steamarmen i tillegg til kompressorer som gir deg eksakt riktig mengde luft i melken. Likt hver gang, med akkurat den kvaliteten du forventer. Maskinen har 3 forskjellige melkeinnstillinger tilgjengelig som du lett kan justere hvis du ønsker det.

WMF-Espresso-Movie.jpg

Så hva skal du velge? Er det ikke noen vits å velge manuelle espressomaskiner lenger? Joda, har du tiden, det riktige stedet, pasjonen og de rette ansatte så skal man selvfølgelig dyrke det håndtverket det å være en barista faktisk er. Men har du noen av utfordringene som vi skriver om i dette blogginnlegget så kan WMF-Espresso være noe for deg.

Ta kontakt med oss på salg@primulator.no for mer info.

 
KAFFEKONSEPTER 2018 - Hva er ditt fokus?
 

Kaffe har alltid vært, og er fortsatt et av de viktigste produkter for det Norske folk. Hjemme på frokostbordet, på bensinstasjonen på vei til jobben, PÅ jobben, på hotellet eller som avslutning til et godt måltid ute på restaurant. Det finnes hundrevis av forskjellige leverandører av kaffemaskiner til proffmarkedet, så hvorfor velger så mange Primulator AS år etter år etter år?...

Først og fremst må man selvsagt ha gode maskiner, der er WMF i særklasse verden over, men det er selvsagt ikke nok.

Digital_solutions_Header_3.png

Support, service og ettermarked er de tre viktigste punktene som gjelder for storkunder med krav om minst mulig nedetid, og mest mulig forutsigbar drift.

Ingen investerer mer i disse tre punktene en oss, de settes alltid først og høyest.

Med servicenettverk som har bygd seg stort over de siste 50 år tør vi påstå at ingen kan matche vårt servicenettverk. Sannsynligvis ikke i rekkevidde, og garantert ikke på kompetanse.

Primulator leverer 800 helautomatiske maskiner inn i proffmarkedet hvert år, med en gjennomsnitts levealder på 7 år(oftest enda lenger) og vi har til enhver tid 6000+ maskiner i daglig drift for våre kunder. Kunder som er helt avhengig av at maskinene leverer hver dag.

Kaffe er for mange den viktigste varegruppene i driften, spesielt i Convenience og KBS. Der er det få produkter som styrker bunnlinjen slik som kaffe.

Et så viktig produkt trenger en sterk konseptleverandør, som vet hva som trengs, hva det koster, og hva som skal til for at du velger oss på nytt hver gang. Alle kan selge maskiner billig og få et vist volum på kort tid, men det er få som kan selge maskiner, drifte de og serve både maskin og kunde år etter år og samtidig levere et levedyktig konsept for både kunde og oss.

Når alt kommer til alt så handler dette om seriøsitet, kvalitet i alle ledd og kompromissløs tro på konseptet vårt.

Ensemble_werbemoeglichkeiten_engl.jpg

Når du kjøper kaffemaskin fra Primulator, så kjøper du ikke bare en maskin. Du får:

* 100% landsdekkende service

* Sertifiserte serviceteknikere

* Delelager i alle servicebiler

* en one visit fix rate som ingen kan måle seg med

* Alle maskiner koblet opp i skyen

* Uavhengig maskinleverandør som samarbeider med alle kaffeleverandører

* Landsdekkende support

* Helgevakt / Helligdagsvakt

* Serviceavtaler som dekker alt

* Sertifiserte baristaer

Vi gleder oss til å fortelle deg mer. Ta kontakt med oss på tel 23 03 17 60, eller mail salg@primulator.no 

 
Hvor mye er du villig til å tape på 5 år?(oppdatert 04.01.2019 med årets kampanje)
 

En bloggpost om valgfrihet, softis, økonomi og det å spare seg til fant

Det å selge softis er noe mange vurderer, det er et meget populært produkt og noe som trekker mange kunder inn i butikk. I tillegg er det gode marginer.

Bilde fra godt.no

Bilde fra godt.no

I denne bloggposten skal vi forklare litt om hvorfor du bør velge tradisjonelle softismaskiner og softismiks kontra «billigere» løsninger som is i kapsler/ferdige pakker osv.

Vi gjør oppmerksom på at det i denne posten er benyttet priser som vi har fått tilgang på fra forskjellige forhandlere av konsepter, noen kan ha noe lavere priser, andre noe høyere. Det finnes flere forskjellige løsninger tilgjengelig på markedet i Europa så det er ikke målt opp mot et spesifikt konsept. Vi oppfordrer deg til å sjekke opp imot dine priser og evt justere regnestykket ditt ut ifra dette.

 

Det å investere i en softismaskin har selvsagt en kostnad. Kjøper du Norges mest solgte softismaskin Carpigiani 191 fra Primulator så vil det koste deg ca. 100.000,- ved kjøp eller ca. 2.000,- pr måned ved leasing.

Så hvorfor skal du da velge det, kontra en feks ferdigis/kapselmaskin til 25.000,-?

Her er det selvsagt veldig viktig å se forbi investeringssummen, og vi må gå litt grundigere til verks.

Kostnader

La oss først sette opp litt priser som vi kjenner til:

Softismaskin Primulator 100.000,-

Ismaskin fra ferdigis/ kapselleverandør 25.000,-

Softismiks omregnet til porsjonspris 6,- pr is

ferdigis pr is 18,-

 

Nå når vi har tallene på plass kan vi begynne å sammenlikne. La oss si at vi tar det over en 60 måneders periode (5 år) som er

normal leasing på maskiner fra Primulator. Vi har lagt inn evt pakningsbytter osv. i løpet av perioden inn i prisen.

 

Vi tar utgangspunkt i at du selger 20 (36.500 stk på 5 år) is om dagen:

Tradisjonell softismaskin:

Du kjøper miks for 219.000,- (36.500 is X 6,- stk)

Maskinkost 100.000,-

Totalkost for 5 år er 319.000,-

Ferdigis/Kapselmaskin:

Du kjøper miks for 657.000,- (36.500 is X 18,- stk)

Maskinkost 25.000,-

Totalkost for 5 år er 682.000,-

 

Inntekter

La oss nå se på inntektssiden, og vi tar utgangspunkt i at du selger en is for 30, -( kjeks, beger osv. ikke medregnet, da bør du kanskje ta 35,-):

 

Tradisjonell softismaskin fra Primulator:  1.095.000,- (36.500 X 30,-)

Ferdigis/Kapselmaskin: 1.095.000,- (36.500 X 30,-)

Differanse utgift/inntekt på de 2 forskjellige maskiner:

Tradisjonell softismaskin 1.095.000, -(inntekt softissalg) – 319.000, -(maskin og softismiks) = 776.000,- fortjeneste.

Ferdigis/Kapselmaskin 1.095.000, -(inntekt softissalg) – 682.000, -(maskin og kapsler) = 413.000,- fortjeneste.

Differansen på bunnlinjen di er altså på 363.000,-!

 

Blir penger av sånt?

Bilde fra griffinhill.com

Bilde fra griffinhill.com

 

Renhold – matsikkerhet

Renhold er et argument som ofte brukes av noen leverandører. Sannheten er at med en softismaskin fra Primulator så får du alltid en selvpasteuriserende maskin,

denne koker opp miksen hver natt, og dette nullstiller/tar knekken på alle evt bakterier som måtte ha kommet i miksen eller andre deler av maskinen som er i kontakt med miksen.

Dette er eneste måte å kontrollere bakterievekst på en maskin av denne typen. Selve maskinen anbefaler vi vask av i 14-dagers sykluser (i Europa opererer man faktisk med opptil 42 dager i mellom hver vask).

softiskampanje+2018.jpg

Restverdi – maskinens verdi

Etter endt leasingperiode så er maskinen din, dvs at du kan selge den på det åpne markedet, eller aller helst fortsette som vanlig.

Når du ikke har noen flere maskinkostnader, blir profitten din enda bedre i årene som kommer!

Valgfrihet

Vi nordmenn liker å bestemme selv. Velger du en softismaskin fra Primulator så velger du selv, hvilken ismiksleverandør vil du bruke,

hvilken kjeksleverandør du vil ha, hvilken strøsselleverandør osv. osv.

Velger du ferdigis/kapselmaskin så må du bruke maskinprodusenten sine produkter. Du har ingen andre valg.

Konklusjon

Det er fristende å velge enkle løsninger, men det er sjeldent de beste for deg som driver.

Valget er ditt, men vit at vi står klare for å hjelpe deg hvis dere skulle ønske å velge en softismaskin fra oss i Primulator. Ta kontakt med oss på salg@primulator.no

Alle priser på miks og utstyr som er nevnt over i bloggposten er hentet fra produsenters/leverandørenes egne priser som er tilgjengelig på nett. Det kan selvsagt være at prisene varierer i henhold til avtaler osv, da må du evt oppdatere regnestykket.

Alle summer er eks mva

Årets kampanje:

softiskampanje 2019.jpg
 
Primulator ASComment
Merrychef highspeedovner - Pressgrillen er død - Simmons Bakers
 

I 170 år, har “Simmons Bakers” i Hertfordshire eksistert som stolt leverandør av bakeritjenester. med 35 bakerier I England og med 400 ansatte er hovedgesjeften å tilby ferske bakervarer og ferdigsmurte sandwich til kundene.

 
Merrychef Simmons Bakery case study final5.jpg
 

For fire år siden engasjerte de Sam Axworthy, som “utviklingskokk” for å ta frem nye ideer for å utvide bakerienes tilbud. Han forklarer: 

“Simmons Bakers er et unikt og moderne bakeri. Vi prøver å levere noe anderledes og sammenlikner oss ikke nødvendigvis med andre. I de siste årene har vi fokusert på det stadig voksende «grab and go”-markedet, hvor kundene kjøper sin frokost på farten, eller planlegger sin kommende lunsj.”

 
Merrychef Simmons Bakery case study final4.jpg
 

Samtidig som dette markedet vokste raskt, melde samtidig behovet seg for å oppgradere utstyret I bakeriene for å holde tritt med utviklingen og kundenes krav. Utstyret de benyttet slet allerede med å levere både på kvalitet og tid, samtidig som det var utslitt. 

“I utgangspunktet brukte vi to til tre pressgriller til mesteparten av vår varmmat. Men de klarte aldri å levere optimalt, hverken på tid eller kvalitet. Ikke bare var de generelt trege, vi hadde heller ingen kontroll på stekefunksjonaliteten, så sluttproduktet kunden fikk var aldri likt, og varierte ekstremt fra gang til gang.” 

Med stor iver startet bakeriet ett testprosjekt med Merrychef highspeedovner. Etter flere diskusjoner og vurderinger falt valget på å teste ut Merrychef E2s i bakeriet: 

“Når Merrychef anbefalte oss å teste den nye modellen E2s, hoppet vi på muligheten med en gang. Vi falt umiddelbart for ovnen. Ovnen er rask, enkel i bruk og genial både plasseringsmessig og utseendemessig for kundene i bakeriet. Men design og brukervennlighet er en ting, men selvsagt er det kvaliteten på sluttproduktet og tiden det tar er også ekstremt viktig: Hastighet er meget viktig for oss. Når vi benyttet pressgrillene var det galskap. Nå er hele serveringsprosessen mye mer smidig. Vi leverer nå kvalitet, på riktig tid gjennom hele dagen. Alle vinner når kundene får eksellent service, rask behandlingstid og topp kvalitet. Samtidig holder bakeriet samme høye servicegrad igjennom hele dagen. Kvaliteten har også økt betraktelig. Når vi benyttet pressgriller var ikke standarden på våre produkter det vi ønsket å presentere. For eksempel våre tekaker og toasts er veldig populære, men når vi varmet de tidligere ble de ofte stekt for mye eller for lite, og I tillegg datt de ofte fra hverandre. Nå når vi bruker Merrychef, skjer ikke dette lenger.”

 
Merrychef Simmons Bakery case study final3.jpg
 

«På grunn av enkelheten I betjeningsvinduet, kan alle I bakeriet betjene ovnen med samme sluttresultat: Mye på grunn av de preprogrammerte knappene med bilder. Bare sett inn produktet og trykk på bildet av ønsket rett. Hvert produkt har sin egen knapp og hvis det er flere versjoner av samme type produkt legges de inn i egne kategorier.”

Siden prosjektet startet opp har Sam sett store endringer, ventetid er redusert, kvaliteten har økt og både kundene og de ansattes er mye mer fornøyde:

“På grunn av fleksibiliteten til Merrychef-ovnene kan vi nå servere et bredt utvalg av produkter. Vi steker fersk pizza, Paninis, toasts, vi varmer opp “sausage rolls”, vi steker croissanter og til og med bacon på kort tid! Ovnen har gjort hele stekeprosessen mye mer samkjørt og risken for forskjellige sluttresultat er fjernet helt. For å si det enkelt, ovnen har gjort at vi nå jobber mer effektivt, tilbyr høyere kvalitet og vi hever servicenivået mange hakk.”

 
Merrychef Simmons Bakery case study final1.jpg
 

Ovnen I seg selv har svart til forventningene 100%, men enda viktigere, Merrychef og Merrychef-forhandleres service og supportsystem har imponert Sam:

“Ettermarked er fantastisk bade service, support, testing og relasjoner generelt er utrolig viktig for bade meg personlig og selvsagt for Simmons Bakers – det er fantastisk.”

 
Merrychef Simmons Bakery case study final2.jpg
 

Primulator er forhandler av Merrychef i Norge, vi har over 3000 ovner ute i markedet og er den desidert største og medst kompetente leverandør av matkonsepter og utstyr til proffmarkedet. Våre kokker har fagbrev og bistår alle kunder i menyutvikling, testing, innsalg og support.

Velger du highspeedovner fra Primulator velger du kvalitet, sikkerhet, optimalisering og mersalg.

Ta kontakt med oss på salg@primulator.no, eller telefon +47 23 03 17 60

 
IOT - TINGENES INTERNETT - KAFFEMASKINER FRA WMF OG PRIMULATOR
 
 

Primulator har levert kaffemaskiner med IOT-løsning som standard siden 2014

Mange kaffemaskineleverandører har i 2017 lansert kaffemaskiner med skyløsninger til maskinene sine og reklamerer for at deres kaffemaskiner er «først ute», sannheten kunne ikke vært mer annerledes. ALLE WMF kaffemaskiner som Primulator har levert fra 2014 har hatt IOT-løsning som standard. Ca 1500 maskiner er allerede koblet opp i skyen. Dette gjør Primulator til den desidert største og ledende leverandør av kaffemaskiner med IOT-løsning i Norge. Vi har vært pionerer på dette i Europa, da vi var først ute av WMF sine forhandlere til å ta disse løsningene i bruk da de kom… Vi er stolte av å være blandt pionerene i dette feltet, og følger spent med i utviklingen for å hele tiden kunne være først ute med det siste innen innovative løsninger til kundene våre.

WMFcoffeeconnect.jpg

Alle maskiner er driftet med toveiskommunikasjons teleløsning fra Telenor/Vodaphone(SIM-løsninger). Dette er en fullverdig IOT-løsning med overvåking av maskinene i sanntid, via ett utall sensorer i maskinene overvåkes det meste: Temperaturer, kvalitet på drikker, matsikkerhet(melkeparametre osv),  feilmeldinger, endringer av parametre, justering av maskinen, fremvisning av bilder, video og gifs, rapportering om daglig(eller ukentlig, månedlig osv) salg fordelt på type drikk, varsling av når slitedeler begynner nærme seg byttedato osv. I tillegg til en rekke andre finesser.

 

Hva er egentlig IOT?

IOT er en samlebetegnelse for at maskiner prater med hverandre, uten oss mennesker som mellomledd. Dette gir fantastiske muligheter for både deg som bruker av maskinene og oss som maskinleverandør. Vi kan begrense nedetid, noe som er bra for dere, samtidig får vi tilgang til viktige data som du kan bruke for å tilrettelegge bedre for deg og dine kunders behov.

Digital_solutions_Header_3.png

Hvorfor er skyløsninger viktig for deg som kunde?

At maskinene du har på ditt sted har minst mulig nedetid er viktig. Står kaffemaskinen så tjener du ingen penger på den. Ved å ha maskinen koblet opp i skyen så kan veldig mange saker løses før vi i det hele tatt må reise ut å besøke deg. Ofte er det relativt enkle ting som gjør at maskinen står. Dere kan ha glemt å vaske, det er dårlig vanntrykk frem til maskinen, det er fremmedlegemer som har satt seg fast osv osv. Mye av dette kan vi se når vi kobler oss opp til deg. Mindre nedetid gir mer penger i kassen for deg. I tillegg er det slik at jo mer erfaring systemet får med maskinene, jo mer kan vi hente ut. Vi kan for eksempel vite at en brygger normalt må skiftes når den har gått 20.000 bryggninger. Vi kan varsles når din nærmer seg og faktisk bytte den ut FØR den går i stykker. REDUSERE nedetid...

Betalingsløsninger

Alle maskiner fra Primulator og WMF som leveres med skyløsning er klargjort for tilkobling og håndtering av "kontaktløs" betaling. Nayaxbokser, sms, contactless på VISA og MASTERCARD, Googlepay, Android og ApplePay og mange flere løsninger.

45060_Visa_ApplePay_MediaDownloadsTile_500x230px73-28014.jpg

Hva nå?

Hvis du har en WMF-maskin som allerede har en løsning installert så er du allerede "oppe og går". Skulle du ønske mer info om våre skyløsninger så ta konatkt med oss på salg@primulator.no. Nedenfor legger vi inn noen bilder slik at du kan se litt om hvordan systemet ser ut i app'en fra oss... 

Bilde5.jpg
Bilde6.jpg
Bilde2.jpg
Bilde7.jpg
Bilde8.jpg
 
WMF-Espresso, 2016's råeste espressohybrid!
 

Du har akkurat åpnet ditt nye serveringssted og målet ditt er å hele tiden gi dine kunder et 100% perfekt resultat hver gang de bestiller en kaffe, espresso eller cappuccino. Det er vel ikke så vanskelig? Du har jo en bra manuell maskin, bra kaffe, rent vann og engasjerte ansatte. Hva kan gå galt?

De ansatte er svaret, vi lever i en bransje hvor gjennomstrømning av ansatte er høy, og er det en ting som kan gi deg dårlig kaffe så er det å få den laget av noen som ikke kan det. Det krever mye innsats å hele tiden holde de ansatte fult utlært. Det må kurses regelmessig, holdes treninger, kverner skal justeres og alle har sin egen måte å tampe kaffen på. Det blir aldri likt...

Det er her WMF-Espresso kommer inn og hjelper deg.

La oss se litt på hva som skal til for å lage en perfekt espresso/cappuccino:

 1. Rent vann
 2. Ren maskin
 3. Kaffebønner av høy kvalitet
 4. Riktig kvernet kaffe
 5. Riktig mengde kaffe
 6. Riktig tampet kaffe
 7. Riktig temperatur på vannet som treffer kaffen
 8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen
 9. Varme kopper
 10. Evt perfekt steamet melk med eksatkt temperatur og konsistens

Ok, vi tar det punkt for punkt og forklarer hva som kan gå feil på en vanlig maskin, og hvordan WMF-Espresso kan hjelpe deg å unngå disse fellene:

1. Rent vann, her er det opp til deg. Sett inn et godt vannfilter og du er godt på vei.

2. Ren maskin. Renhold er viktig og bør gjøres daglig. Problemet hvis dette ikke er automatisert er at man er helt avhengig av at de ansatte gjennomfører dette i henhold til rutinene. WMF-Espresso forteller deg nå den trenger vask, prøver du å hoppe over så sperrer maskinen seg og du får ikke laget mer kaffe uten å gjennomføre den planlagte vasken.

3. Kaffebønner av høy kvalitet, her er det også opp til deg. Du må velge gode råvarer for å lage god kaffe, men også her hjelper WMF-Espresso deg litt mer. Bønnebeholderne som er integrert i maskinen er ventilerte og hjelper til å holde bønnene i god kvalitet.

4. Riktig kvernet kaffe, nå begynner forskjellene å gjøre utslag. Har du en manuell kvern så kan den justeres alle veier. Utslaget blir stort når du skal lage espressoen din. Er den for grovt malt så renner vannet for fort igjennom kaffen og drikken blir "underekstrahert"(for tynn), er den for fint malt så bruker vannet for lang tid igjennom kaffen og den blir "overekstrahert"(bitter/for kraftig). WMF-Espresso har matematiske algoritmer som hele tiden påser at kverning/tamping/vannets tid igjennom kaffen er eksakt og justeres ut ifra dette.

5. Riktig mengde kaffe. igjen er man med en mauell kvern avhengig av "øyesynet" på den som porsjonerer i filterhodet. Fare for variasjoner er stor. WMF-Espresso veier opp eksakt riktig mengde hver gang. Ingen manuell håndtering.

6. Rigtig tampet kaffe. Når kaffen er hvanet i filterhodet så må det tampes(presses). Dette gjøres manuelt med en tamper og man bruker muskelkraft. Selvsagt er faren stor for at forskjellige folk bruker forskjellig trykk, og dette påvirker igjen om vannet går fort eller sakte igjennom kaffen. WMF-Espresso har maskinell tamping, innstilt på riktig trykk i forhold til mengde, trykk, temperatur og ekstraheringstid.

7. Riktig temperatur på vannet. Forskjellige kaffetyper krever forskjellige temperatur. Mange profesjonelle espressomaskiner lar deg justere dette. WMF-Espresso har dette digitalt tilgjengelig i displayet og forskjellige profiler kan legges inn.

8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen. Som tidligere nevnt, en perfekt espresso påvirkes av riktig kvernet kaffe, trykk, tamping, temperatur osv. WMF-espresso har alle disse faktorene koblet opp mot hverandre og de kalkuleres alltid slik at det blir riktig.

9. Varme kopper. Koppevarmer er det alltid på toppen av de fleste espressomaskiner, også på WMF-Espresso, men i tillegg er det en fiks liten koppevarmer som kan steame opp koppene slik at selv kalde kopper raskt blir varme.

10. Melk, et eget blogginnlegg burde vært skrevet om melk, men i korte trekk kan man si at det er riktig temperatur og riktig tilføring av luft som gir deg kvaliteten du ønsker. Å få dette likt hver gang er vanskelig. WMF-Espresso har temperatursensor i steamarmen i tillegg til kompressorer som gir deg eksakt riktig mengde luft i melken. Likt hver gang, med akkurat den kvaliteten du forventer. Maskinen har 3 forskjellige melkeinnstillinger tilgjengelig som du lett kan justere hvis du ønsker det.

 

Så hva skal du velge? Er det ikke noen vits å velge manuelle espressomaskiner lenger? Joda, har du tiden, det riktige stedet, pasjonen og de rette ansatte så skal man selvfølgelig dyrke det håndtverket det å være en barista faktisk er. Men har du noen av utfordringene som vi skriver om i dette blogginnlegget så kan WMF-Espresso være noe for deg.

Ta kontakt med oss på salg@primulator.no for mer info.

 

 
Primulator AS arrangerer minimesse
 
Saken er fra Horecanytt http://horecanytt.no/primulator-arrangerer-minimesse 

Primulator AS arrangerer også i år sin spesielle inspirasjonsmesse for innkjøpere, kategorisjefer, konseptansvarlige og egne drivere.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor. Konseptet er enkelt, vi inviterer alle store matleverandører til å stå hos oss på stand. Helt gratis, opplyser salgssjef Lasse Olsen hos Primulator AS. Årets minimesse arrangeres onsdag 13. april.

– Gode tilbakemeldinger i fjor

Tilbakemeldingene fra sist messe var meget positive, både fra leverandører og besøkende innkjøpere. Her fikk man se hele spekteret av mat, fra alle leverandører på ett brett.

Her får matleverandørene en unik mulighet til å treffe beslutningstagere fra alle de store kjedene innenfor hotell, restaurant, KBS m.m. Kanskje en av kjedene finner akkurat sin neste storselger hos Primulator denne dagen? sier Olsen.

Nyheter

Det er intimt, inspirerende og ikke minst nyttig for begge parter. I tillegg til mat som produseres i Merrychef highspeedovner vil det også presenteres nyheter innenfor softis, gelato, espressomaskiner og helautomatiske kaffemaskiner.

Det hele skjer hos Primulator i Johan Scharffenbergsvei 95 i Oslo. Messen pågår fra 11 til 15.

Gi oss gjerne beskjed på forhånd om dere kommer på salg@primulator.no

Velkommen skal dere være!

 
Primulator ASComment
FAEMA E61 - HELT PÅ TOPP I OVER 50 ÅR!
 

FAEMA E61

Det er 1961 og Faema er i ferd med å skrive historie. Espressomaskinen E61 ser dagens lys. Med sine innovative tekniske løsninger, og sitt lekre design fosser den inn som ett IKON for fremtiden.

 

HVORFOR ER E61 SÅ SPESIELL?

E61 er den første espressomaskinen som benytter pumpe til å gi vannet det ideelle 9 bar trykket og holde det konstant gjennom hele ekstraheringsprosessen. I tillegg til det spesielle «pre-infusion»-systemet som sikrer at alle smaker ble optimalisert og korrekt ekstrahert.

 

FAEMA E61 I 2015?

Fortsatt er E61 enhver barista’s våte drøm. I år fyller Faema 70 år og har laget en «E61 limited edition» som kun produseres i 2015, med de tradisjonelle spakene(lever) og karakteristiske steamarmene. Primulator er stolte av å være eneleverandør for Faema, verdens mest solgte espressomaskinmerke.

ØNSKER DU MER INFO?

Kontakt oss på salg@primulator.no

PS. Den første maskinen ankommer Norge i midten av Juli.


 
"HIRE WHO YOU WANT"
 
image.jpg

"HIRE WHO YOU WANT" WMF-ESPRESSO!

 

Endelig kan vi vise dere nyheten vår som vil endre på mye i vår bransje.

image.jpg

Verdens mest avanserte espressomaskin lanseres i dag! WMF-Espresso er verdens første "automatiske" manuelle espressomaskin i sitt slag.

I halvannet år har flere europeiske, anerkjente baristaer vært med på å utvikle denne maskinen.

image.jpg

Et velkjent problem for alle som har manuelle espressomaskiner(eller ønsker seg en) er at man må holde ALLE ansatte oppdatert og skolert for å kunne servere perfekte drikker HVER GANG fra manuelle maskiner. Helgehjelpen er kanskje ikke like drillet som de som jobber hverdager osv?

image.jpg

WMF-Espresso har integrerte bønnebeholdere som er ventilerte. Det kvernes rett i de isolerte filterholderne, før tampingen starter. Alt reguleres fra gang til gang med matematiske algoritmer slik at hver drikk er akkurat slik du har bestemt for ditt konsept. Dvs at kverner, malingsgrad og mengde vann justeres automatisk hver gang.

image.jpg

Melkesteamingen foregår i mugge, men med autosteam slik at du fortsatt kan beholde lyden og "teateret" rundt det å lage kaffe på manuelle maskiner.

Det eneste du må gjøre manuelt er å dunke ut espressopucken av filterholderen i etterkant.

Vi gleder oss til å vise deg dette live, og ber alle interesserte å kontakte oss på salg@primulator.no for presentasjon og test.

Se mer her: http://www.wmf-espresso.de/index_en.php

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Primulator ASComment
Nytt softiskonsept!
 

 

SOFTIS og sommertid!

Onsdag 11 Februar lanseres et helt nytt softiskonsept i Norge. På fastfood og cafe-messen Norges varemesse står Select flavour og vi sammen for å presentere konseptet Pronto Pietro softis og gelato.

Fra i morgen kan dere velge å fylle softismaskinene deres med ekte Italiensk gelato. Kun rene råvarer, høy kvalitet, NULL smør. Fantastisk godt, og ikke minst til en PRIS som du kommer til å bli veldig fornøyd med.

Maskinene som følger konseptet er selvsagt av høyeste kvalitet. Carpigiani-maskinene våre er den desiderte markedsleder i Norge. Noe den har vært i 30 år! 

Selvpasteuriserende maskiner selvsagt(matsikkerhet er viktig), Italiensk håndtverk.

Husk at maaange av softismaskinene du ser ute i markedet fra Primulator/Carpigiani er over 20 år! Da snakker vi kvalitet og fornuftig investering 

I tillegg er maskinprisen i år presset helt ned så du nå får Carpigiani-maskiner for samme pris som konkurrerende maskiner i markedet. Du får rett og slett Ferrari til Lada-pris.

Kampanjen legges ut på nettsidene våre i morgen klokken 12.00- Følg med! www.primulator.no 

 

 
 
image.jpg
 

 

Primulator Merrychef highspeedkonsept
 

Primulator highspeedkonsept er blitt en megasuksess

Sak skrevet av Odd Vanebo, for fastfoodmagasinet.no

 

 

Startet med en kjedehenvendelse

Historien bak denne eventyrlige suksessen? – I 2005 ble Primulator kontaktet av en av de store bensinstasjonskjedene med spørsmål om vi hadde en maskin som kan lage pommes fittes uten olje. Vi sjekket de mest kjente ‘oljefrie’ løsningene, men ingen av dem var enkle nok, forteller Lasse Lööv-Olsen (bildet), salgssjef Primulator AS, til bladet FastFood.

Vi besluttet da å teste ut konseptet med såkalt ‘Highspeed Cooking’, en teknikk som kombinerer høyhastighets varmluft og alternativ oppvarming som mikro- eller infrarød varme.

– Testene gikk bra og etter ett langt år med prøving og feiling, startet vi utrulling på den første kjeden. Det gikk ikke lang tid før kundene begynte å bruke ovnen til også andre produkter. Vi så her en mulighet til å starte opp ett skikkelig konsept rundt ‘Highspeed Cooking’.

Kontinuerlig konseptutvikling

Og for å gjøre en lang historie kort: Konseptutviklingen har pågått kontinuerlig siden 2005, i tett samspill med sluttkunder, kjeder og matleverandører. – Våre kokker tester all mat fra matleverandørene i Norge som eventuelt skal selges inn til kjedene. Alt kvalitetssikres og lagres i menydatabasen til Primulator før kundene lanserer nye produkter. Vi er også en del av ‘Merrychef highspeed global team’ som deler erfaringer og innstillinger over landegrensene.

– Dette samarbeidet er veldig viktig, både for oss og kjedene. Det gjelder blant andre Lantmännen, Danora, Marexim, Findus, Hoff, Norfood, Lofoten, Jæder, Haugen-gruppen, Orkla og Nortura. Vi spiller på lag og gjør hverandre enda bedre! – sier Lasse Lööv-Olsen med kledelig beskjedenhet.

God avkastning

Hvordan sikres oppfølging av 2500 ovner i norsk convenience til enhver tid? – Primulator styrer alle ovner med menykontroll og oppdatering over nett, forklarer Løøv-Olsen, og føyer til:

– Smak på det: 2500 ovner i daglig drift, de eldste levert i 2005. Da kan vi snakke om avkastning på investert kapital!

Les her:

http://fastfood.no/2500-highspeedovner-i-daglig-bruk/