IOT - TINGENES INTERNETT - KAFFEMASKINER FRA WMF OG PRIMULATOR
 
 

Primulator har levert kaffemaskiner med IOT-løsning som standard siden 2014

Mange kaffemaskineleverandører har i 2017 lansert kaffemaskiner med skyløsninger til maskinene sine og reklamerer for at deres kaffemaskiner er «først ute», sannheten kunne ikke vært mer annerledes. ALLE WMF kaffemaskiner som Primulator har levert fra 2014 har hatt IOT-løsning som standard. Ca 1500 maskiner er allerede koblet opp i skyen. Dette gjør Primulator til den desidert største og ledende leverandør av kaffemaskiner med IOT-løsning i Norge. Vi har vært pionerer på dette i Europa, da vi var først ute av WMF sine forhandlere til å ta disse løsningene i bruk da de kom… Vi er stolte av å være blandt pionerene i dette feltet, og følger spent med i utviklingen for å hele tiden kunne være først ute med det siste innen innovative løsninger til kundene våre.

WMFcoffeeconnect.jpg

Alle maskiner er driftet med toveiskommunikasjons teleløsning fra Telenor/Vodaphone(SIM-løsninger). Dette er en fullverdig IOT-løsning med overvåking av maskinene i sanntid, via ett utall sensorer i maskinene overvåkes det meste: Temperaturer, kvalitet på drikker, matsikkerhet(melkeparametre osv),  feilmeldinger, endringer av parametre, justering av maskinen, fremvisning av bilder, video og gifs, rapportering om daglig(eller ukentlig, månedlig osv) salg fordelt på type drikk, varsling av når slitedeler begynner nærme seg byttedato osv. I tillegg til en rekke andre finesser.

 

Hva er egentlig IOT?

IOT er en samlebetegnelse for at maskiner prater med hverandre, uten oss mennesker som mellomledd. Dette gir fantastiske muligheter for både deg som bruker av maskinene og oss som maskinleverandør. Vi kan begrense nedetid, noe som er bra for dere, samtidig får vi tilgang til viktige data som du kan bruke for å tilrettelegge bedre for deg og dine kunders behov.

Digital_solutions_Header_3.png

Hvorfor er skyløsninger viktig for deg som kunde?

At maskinene du har på ditt sted har minst mulig nedetid er viktig. Står kaffemaskinen så tjener du ingen penger på den. Ved å ha maskinen koblet opp i skyen så kan veldig mange saker løses før vi i det hele tatt må reise ut å besøke deg. Ofte er det relativt enkle ting som gjør at maskinen står. Dere kan ha glemt å vaske, det er dårlig vanntrykk frem til maskinen, det er fremmedlegemer som har satt seg fast osv osv. Mye av dette kan vi se når vi kobler oss opp til deg. Mindre nedetid gir mer penger i kassen for deg. I tillegg er det slik at jo mer erfaring systemet får med maskinene, jo mer kan vi hente ut. Vi kan for eksempel vite at en brygger normalt må skiftes når den har gått 20.000 bryggninger. Vi kan varsles når din nærmer seg og faktisk bytte den ut FØR den går i stykker. REDUSERE nedetid...

Betalingsløsninger

Alle maskiner fra Primulator og WMF som leveres med skyløsning er klargjort for tilkobling og håndtering av "kontaktløs" betaling. Nayaxbokser, sms, contactless på VISA og MASTERCARD, Googlepay, Android og ApplePay og mange flere løsninger.

45060_Visa_ApplePay_MediaDownloadsTile_500x230px73-28014.jpg

Hva nå?

Hvis du har en WMF-maskin som allerede har en løsning installert så er du allerede "oppe og går". Skulle du ønske mer info om våre skyløsninger så ta konatkt med oss på salg@primulator.no. Nedenfor legger vi inn noen bilder slik at du kan se litt om hvordan systemet ser ut i app'en fra oss... 

Bilde5.jpg
Bilde6.jpg
Bilde2.jpg
Bilde7.jpg
Bilde8.jpg
 
SOFTISKAMPANJE 2017
 

GOD SOMMER! - Softismaskiner 2017, begynn planlegging allerede nå.

Kvalitet er tidkrevende og vi på Primulator starter derfor alltid planleggingen av softissesongen nå på vinteren, da vi vet av erfaring at mange kunder forventer maskiner levert rundt påske når solen plutselig titter frem. I og med at maskinene har produksjonstid på 6 uker pluss transport så kan det være lurt å bestille allerede nå.

Riktig maskin - et viktig valg.

Det finnes noen få leverandører av softismaskiner i Norge. De aller fleste er kombileverandører, dvs at de leverer både softismiks og maskiner. Primulator leverer kun maskin, og er derfor helt uavhengig. Dette er viktig for deg som kunde fordi du alltid vet hva du betaler for. Maskinen koster så så mye og softismiksen så så mye. Det vil nok alltid være best butikk for deg å velge uavhengige leverandører, men dette kan du jo lett finne ut av selv ved å regne litt, eller kontakt oss for hjelp. Vi har enkle kalkyler så du får raskt se hva som lønner seg for deg. Husk at 20 - 30 (eller mer) kroner ekstra pr liter miks for at du skal "få maskin gratis" for blir veldig mange tusenlapper ekstra hvert år, og kan fort bli kostbart.

Carpigiani softismaskiner

Carpigiani softismaskiner fra Primulator er Norges markedsleder og har vært det i over 40 år! Kvaliteten er fantastisk og vi tør påstå at det er ingen verken over eller ved siden. Å investere i en softismaskin er relativt kostbart og det er derfor veldig viktig at du vet at maskinene våre har laaaang holbarhet. Mange maskiner som er i drift i Norge i dag er over 15 / 20 år! Da snakker vi en meget god "ROI"(return of investment). Vi sier ofte at en maskin fra oss koster deg ca 2 solgte softis hver dag     (60 kroner) på et 5-års perspektiv. Det skal godt gjøres å ikke selge det ;-).

Narvesen Bossekop er kanskje Norges råeste på softis! Maskiner er fra Carpigiani fra Primulator. Bildet er fra Altaposten. Klikke på bildet for å lese artikkelen.

Narvesen Bossekop er kanskje Norges råeste på softis! Maskiner er fra Carpigiani fra Primulator. Bildet er fra Altaposten. Klikke på bildet for å lese artikkelen.

Oppsummering

 1. Vær tidlig ute med bestilling / planlegging. Ta kontakt med oss i dag for et godt tilbud, eller hjelp med det du måtte lure på. Du treffer oss på salg@primulator.no
 2. Du kan benytte softismiks fra den leverandøren du ønsker. Vi er helt uavhengige.
 3. Matsikkerhet er viktig, alle våre maskiner er selvpasteuriserende, og trenger kun vask hver fjerde uke(de fleste vasker hver fjortende dag). Du bær alltid velge en selvpasteuriserende maskin. ALLTID!
 4. Primulator er firmaet med over 40 års hands on erfaring med softis. Benytt deg av kompetansen du også.
 5. Vi har landsdekkende service og delelager i hele landet.
 6. Alle maskinene er koblet opp i vår egen "Primulator sky-løsning", vi kan derfor overvåke, feilsøke og justere maskinen din online.

Vi ønsker dere en god softissesong og vi prates

på salg@primulator.no

 
WMF-Espresso, 2016's råeste espressohybrid!
 

Du har akkurat åpnet ditt nye serveringssted og målet ditt er å hele tiden gi dine kunder et 100% perfekt resultat hver gang de bestiller en kaffe, espresso eller cappuccino. Det er vel ikke så vanskelig? Du har jo en bra manuell maskin, bra kaffe, rent vann og engasjerte ansatte. Hva kan gå galt?

De ansatte er svaret, vi lever i en bransje hvor gjennomstrømning av ansatte er høy, og er det en ting som kan gi deg dårlig kaffe så er det å få den laget av noen som ikke kan det. Det krever mye innsats å hele tiden holde de ansatte fult utlært. Det må kurses regelmessig, holdes treninger, kverner skal justeres og alle har sin egen måte å tampe kaffen på. Det blir aldri likt...

Det er her WMF-Espresso kommer inn og hjelper deg.

La oss se litt på hva som skal til for å lage en perfekt espresso/cappuccino:

 1. Rent vann
 2. Ren maskin
 3. Kaffebønner av høy kvalitet
 4. Riktig kvernet kaffe
 5. Riktig mengde kaffe
 6. Riktig tampet kaffe
 7. Riktig temperatur på vannet som treffer kaffen
 8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen
 9. Varme kopper
 10. Evt perfekt steamet melk med eksatkt temperatur og konsistens

Ok, vi tar det punkt for punkt og forklarer hva som kan gå feil på en vanlig maskin, og hvordan WMF-Espresso kan hjelpe deg å unngå disse fellene:

1. Rent vann, her er det opp til deg. Sett inn et godt vannfilter og du er godt på vei.

2. Ren maskin. Renhold er viktig og bør gjøres daglig. Problemet hvis dette ikke er automatisert er at man er helt avhengig av at de ansatte gjennomfører dette i henhold til rutinene. WMF-Espresso forteller deg nå den trenger vask, prøver du å hoppe over så sperrer maskinen seg og du får ikke laget mer kaffe uten å gjennomføre den planlagte vasken.

3. Kaffebønner av høy kvalitet, her er det også opp til deg. Du må velge gode råvarer for å lage god kaffe, men også her hjelper WMF-Espresso deg litt mer. Bønnebeholderne som er integrert i maskinen er ventilerte og hjelper til å holde bønnene i god kvalitet.

4. Riktig kvernet kaffe, nå begynner forskjellene å gjøre utslag. Har du en manuell kvern så kan den justeres alle veier. Utslaget blir stort når du skal lage espressoen din. Er den for grovt malt så renner vannet for fort igjennom kaffen og drikken blir "underekstrahert"(for tynn), er den for fint malt så bruker vannet for lang tid igjennom kaffen og den blir "overekstrahert"(bitter/for kraftig). WMF-Espresso har matematiske algoritmer som hele tiden påser at kverning/tamping/vannets tid igjennom kaffen er eksakt og justeres ut ifra dette.

5. Riktig mengde kaffe. igjen er man med en mauell kvern avhengig av "øyesynet" på den som porsjonerer i filterhodet. Fare for variasjoner er stor. WMF-Espresso veier opp eksakt riktig mengde hver gang. Ingen manuell håndtering.

6. Rigtig tampet kaffe. Når kaffen er hvanet i filterhodet så må det tampes(presses). Dette gjøres manuelt med en tamper og man bruker muskelkraft. Selvsagt er faren stor for at forskjellige folk bruker forskjellig trykk, og dette påvirker igjen om vannet går fort eller sakte igjennom kaffen. WMF-Espresso har maskinell tamping, innstilt på riktig trykk i forhold til mengde, trykk, temperatur og ekstraheringstid.

7. Riktig temperatur på vannet. Forskjellige kaffetyper krever forskjellige temperatur. Mange profesjonelle espressomaskiner lar deg justere dette. WMF-Espresso har dette digitalt tilgjengelig i displayet og forskjellige profiler kan legges inn.

8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen. Som tidligere nevnt, en perfekt espresso påvirkes av riktig kvernet kaffe, trykk, tamping, temperatur osv. WMF-espresso har alle disse faktorene koblet opp mot hverandre og de kalkuleres alltid slik at det blir riktig.

9. Varme kopper. Koppevarmer er det alltid på toppen av de fleste espressomaskiner, også på WMF-Espresso, men i tillegg er det en fiks liten koppevarmer som kan steame opp koppene slik at selv kalde kopper raskt blir varme.

10. Melk, et eget blogginnlegg burde vært skrevet om melk, men i korte trekk kan man si at det er riktig temperatur og riktig tilføring av luft som gir deg kvaliteten du ønsker. Å få dette likt hver gang er vanskelig. WMF-Espresso har temperatursensor i steamarmen i tillegg til kompressorer som gir deg eksakt riktig mengde luft i melken. Likt hver gang, med akkurat den kvaliteten du forventer. Maskinen har 3 forskjellige melkeinnstillinger tilgjengelig som du lett kan justere hvis du ønsker det.

 

Så hva skal du velge? Er det ikke noen vits å velge manuelle espressomaskiner lenger? Joda, har du tiden, det riktige stedet, pasjonen og de rette ansatte så skal man selvfølgelig dyrke det håndtverket det å være en barista faktisk er. Men har du noen av utfordringene som vi skriver om i dette blogginnlegget så kan WMF-Espresso være noe for deg.

Ta kontakt med oss på salg@primulator.no for mer info.

 

 
Primulator AS arrangerer minimesse
 
Saken er fra Horecanytt http://horecanytt.no/primulator-arrangerer-minimesse 

Primulator AS arrangerer også i år sin spesielle inspirasjonsmesse for innkjøpere, kategorisjefer, konseptansvarlige og egne drivere.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor. Konseptet er enkelt, vi inviterer alle store matleverandører til å stå hos oss på stand. Helt gratis, opplyser salgssjef Lasse Olsen hos Primulator AS. Årets minimesse arrangeres onsdag 13. april.

– Gode tilbakemeldinger i fjor

Tilbakemeldingene fra sist messe var meget positive, både fra leverandører og besøkende innkjøpere. Her fikk man se hele spekteret av mat, fra alle leverandører på ett brett.

Her får matleverandørene en unik mulighet til å treffe beslutningstagere fra alle de store kjedene innenfor hotell, restaurant, KBS m.m. Kanskje en av kjedene finner akkurat sin neste storselger hos Primulator denne dagen? sier Olsen.

Nyheter

Det er intimt, inspirerende og ikke minst nyttig for begge parter. I tillegg til mat som produseres i Merrychef highspeedovner vil det også presenteres nyheter innenfor softis, gelato, espressomaskiner og helautomatiske kaffemaskiner.

Det hele skjer hos Primulator i Johan Scharffenbergsvei 95 i Oslo. Messen pågår fra 11 til 15.

Gi oss gjerne beskjed på forhånd om dere kommer på salg@primulator.no

Velkommen skal dere være!

 
Primulator ASComment
GOD SOMMER! - Softismaskiner 2016, begynn planlegging allerede nå.
 

Norges mest solgte softismaskiner er kvalitet---

Kvalitet er tidkrevende og vi på Primulator starter derfor alltid planleggingen av softissesongen i Januar, vi vet av erfaring at mange kunder forventer maskiner levert rundt påske når solen plutselig titter frem. I og med at maskinene har produksjonstid på 6 uker pluss transport så kan det være lurt å bestille allerede i januar / februar.


Narvesen Bossekop er kanskje Norges råeste på softis! Maskiner er fra Carpigiani fra Primulator. Bildet er fra Altaposten. Klikke på bildet for å lese artikkelen.

Narvesen Bossekop er kanskje Norges råeste på softis! Maskiner er fra Carpigiani fra Primulator. Bildet er fra Altaposten. Klikke på bildet for å lese artikkelen.

Riktig maskin - et viktig valg.

Det finnes noen få leverandører av softismaskiner i Norge. De aller fleste er kombileverandører, dvs at de leverer både softismiks og maskiner. Primulator leverer kun maskin, og er derfor helt uavhengig. Dette er viktig for deg som kunde fordi du alltid vet hva du betaler for. Maskinen koster så så mye og softismiksen så så mye. Det vil nok alltid være best butikk for deg å velge uavhengige leverandører, men dette kan du jo lett finne ut av selv ved å regne litt, eller kontakt oss for hjelp. Vi har enkle kalkyler så du får raskt se hva som lønner seg for deg. Husk at 20 - 30(eller mer) kroner ekstra pr liter miks for at du skal "få maskin gratis" for blir veldig mange tusenlapper ekstra hvert år, og kan fort bli kostbart.

Bildet er fra gelato museum.

Bildet er fra gelato museum.

Carpigiani softismaskiner

Carpigiani softismaskiner fra Primulator er Norges markedsleder og har vært det i over 40 år! Kvaliteten er fantastisk og vi tør påstå at det er ingen verken over eller ved siden. Å investere i en softismaskin er relativt kostbart og det er derfor veldig viktig at du vet at maskinene våre har laaaang holbarhet. Mange maskiner som er i drift i Norge i dag er over 15 / 20 år! Da snakker vi en meget god "ROI"(return of investment). Vi sier ofte at en maskin fra oss koster deg ca 2 solgte softis hver dag(60 kroner) på et 5-års perspektiv. Det skal godt gjøres å ikke selge det ;-).

Oppsummering

 1. Vær tidlig ute med bestilling / planlegging. Ta kontakt med oss i dag for et godt tilbud, eller hjelp med det du måtte lure på. Du treffer oss på salg@primulator.no
 2. Du kan benytte softismiks fra den leverandøren du ønsker. Vi er helt uavhengige.
 3. Matsikkerhet er viktig, alle våre maskiner er selvpasteuriserende, og trenger kun vask hver fjerde uke(de fleste vasker hver fjortende dag). Du bær alltid velge en selvpasteuriserende maskin. ALLTID!
 4. Primulator er firmaet med over 40 års hands on erfaring med softis. Benytt deg av kompetansen du også.
 5. Vi har landsdekkende service og delelager i hele landet.
 6. Alle maskinene er koblet opp i vår egen "Primulator sky-løsning", vi kan derfor overvåke, feilsøke og justere maskinen din online.

 

Vi ønsker dere en god softissesong og vi prates

på salg@primulator.no

 

 
FAEMA E61 - HELT PÅ TOPP I OVER 50 ÅR!
 

FAEMA E61

Det er 1961 og Faema er i ferd med å skrive historie. Espressomaskinen E61 ser dagens lys. Med sine innovative tekniske løsninger, og sitt lekre design fosser den inn som ett IKON for fremtiden.

 

HVORFOR ER E61 SÅ SPESIELL?

E61 er den første espressomaskinen som benytter pumpe til å gi vannet det ideelle 9 bar trykket og holde det konstant gjennom hele ekstraheringsprosessen. I tillegg til det spesielle «pre-infusion»-systemet som sikrer at alle smaker ble optimalisert og korrekt ekstrahert.

 

FAEMA E61 I 2015?

Fortsatt er E61 enhver barista’s våte drøm. I år fyller Faema 70 år og har laget en «E61 limited edition» som kun produseres i 2015, med de tradisjonelle spakene(lever) og karakteristiske steamarmene. Primulator er stolte av å være eneleverandør for Faema, verdens mest solgte espressomaskinmerke.

ØNSKER DU MER INFO?

Kontakt oss på salg@primulator.no

PS. Den første maskinen ankommer Norge i midten av Juli.


 
"HIRE WHO YOU WANT"
 
image.jpg

"HIRE WHO YOU WANT" WMF-ESPRESSO!

 

Endelig kan vi vise dere nyheten vår som vil endre på mye i vår bransje.

image.jpg

Verdens mest avanserte espressomaskin lanseres i dag! WMF-Espresso er verdens første "automatiske" manuelle espressomaskin i sitt slag.

I halvannet år har flere europeiske, anerkjente baristaer vært med på å utvikle denne maskinen.

image.jpg

Et velkjent problem for alle som har manuelle espressomaskiner(eller ønsker seg en) er at man må holde ALLE ansatte oppdatert og skolert for å kunne servere perfekte drikker HVER GANG fra manuelle maskiner. Helgehjelpen er kanskje ikke like drillet som de som jobber hverdager osv?

image.jpg

WMF-Espresso har integrerte bønnebeholdere som er ventilerte. Det kvernes rett i de isolerte filterholderne, før tampingen starter. Alt reguleres fra gang til gang med matematiske algoritmer slik at hver drikk er akkurat slik du har bestemt for ditt konsept. Dvs at kverner, malingsgrad og mengde vann justeres automatisk hver gang.

image.jpg

Melkesteamingen foregår i mugge, men med autosteam slik at du fortsatt kan beholde lyden og "teateret" rundt det å lage kaffe på manuelle maskiner.

Det eneste du må gjøre manuelt er å dunke ut espressopucken av filterholderen i etterkant.

Vi gleder oss til å vise deg dette live, og ber alle interesserte å kontakte oss på salg@primulator.no for presentasjon og test.

Se mer her: http://www.wmf-espresso.de/index_en.php

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Primulator ASComment
Nytt softiskonsept!
 

 

SOFTIS og sommertid!

Onsdag 11 Februar lanseres et helt nytt softiskonsept i Norge. På fastfood og cafe-messen Norges varemesse står Select flavour og vi sammen for å presentere konseptet Pronto Pietro softis og gelato.

Fra i morgen kan dere velge å fylle softismaskinene deres med ekte Italiensk gelato. Kun rene råvarer, høy kvalitet, NULL smør. Fantastisk godt, og ikke minst til en PRIS som du kommer til å bli veldig fornøyd med.

Maskinene som følger konseptet er selvsagt av høyeste kvalitet. Carpigiani-maskinene våre er den desiderte markedsleder i Norge. Noe den har vært i 30 år! 

Selvpasteuriserende maskiner selvsagt(matsikkerhet er viktig), Italiensk håndtverk.

Husk at maaange av softismaskinene du ser ute i markedet fra Primulator/Carpigiani er over 20 år! Da snakker vi kvalitet og fornuftig investering 

I tillegg er maskinprisen i år presset helt ned så du nå får Carpigiani-maskiner for samme pris som konkurrerende maskiner i markedet. Du får rett og slett Ferrari til Lada-pris.

Kampanjen legges ut på nettsidene våre i morgen klokken 12.00- Følg med! www.primulator.no 

 

 
 
image.jpg
 

 

Primulator Merrychef highspeedkonsept
 

Primulator highspeedkonsept er blitt en megasuksess

Sak skrevet av Odd Vanebo, for fastfoodmagasinet.no

 

 

Startet med en kjedehenvendelse

Historien bak denne eventyrlige suksessen? – I 2005 ble Primulator kontaktet av en av de store bensinstasjonskjedene med spørsmål om vi hadde en maskin som kan lage pommes fittes uten olje. Vi sjekket de mest kjente ‘oljefrie’ løsningene, men ingen av dem var enkle nok, forteller Lasse Lööv-Olsen (bildet), salgssjef Primulator AS, til bladet FastFood.

Vi besluttet da å teste ut konseptet med såkalt ‘Highspeed Cooking’, en teknikk som kombinerer høyhastighets varmluft og alternativ oppvarming som mikro- eller infrarød varme.

– Testene gikk bra og etter ett langt år med prøving og feiling, startet vi utrulling på den første kjeden. Det gikk ikke lang tid før kundene begynte å bruke ovnen til også andre produkter. Vi så her en mulighet til å starte opp ett skikkelig konsept rundt ‘Highspeed Cooking’.

Kontinuerlig konseptutvikling

Og for å gjøre en lang historie kort: Konseptutviklingen har pågått kontinuerlig siden 2005, i tett samspill med sluttkunder, kjeder og matleverandører. – Våre kokker tester all mat fra matleverandørene i Norge som eventuelt skal selges inn til kjedene. Alt kvalitetssikres og lagres i menydatabasen til Primulator før kundene lanserer nye produkter. Vi er også en del av ‘Merrychef highspeed global team’ som deler erfaringer og innstillinger over landegrensene.

– Dette samarbeidet er veldig viktig, både for oss og kjedene. Det gjelder blant andre Lantmännen, Danora, Marexim, Findus, Hoff, Norfood, Lofoten, Jæder, Haugen-gruppen, Orkla og Nortura. Vi spiller på lag og gjør hverandre enda bedre! – sier Lasse Lööv-Olsen med kledelig beskjedenhet.

God avkastning

Hvordan sikres oppfølging av 2500 ovner i norsk convenience til enhver tid? – Primulator styrer alle ovner med menykontroll og oppdatering over nett, forklarer Løøv-Olsen, og føyer til:

– Smak på det: 2500 ovner i daglig drift, de eldste levert i 2005. Da kan vi snakke om avkastning på investert kapital!

Les her:

http://fastfood.no/2500-highspeedovner-i-daglig-bruk/