WMF-Espresso, 2016's råeste espressohybrid!

 

Du har akkurat åpnet ditt nye serveringssted og målet ditt er å hele tiden gi dine kunder et 100% perfekt resultat hver gang de bestiller en kaffe, espresso eller cappuccino. Det er vel ikke så vanskelig? Du har jo en bra manuell maskin, bra kaffe, rent vann og engasjerte ansatte. Hva kan gå galt?

De ansatte er svaret, vi lever i en bransje hvor gjennomstrømning av ansatte er høy, og er det en ting som kan gi deg dårlig kaffe så er det å få den laget av noen som ikke kan det. Det krever mye innsats å hele tiden holde de ansatte fult utlært. Det må kurses regelmessig, holdes treninger, kverner skal justeres og alle har sin egen måte å tampe kaffen på. Det blir aldri likt...

Det er her WMF-Espresso kommer inn og hjelper deg.

La oss se litt på hva som skal til for å lage en perfekt espresso/cappuccino:

  1. Rent vann
  2. Ren maskin
  3. Kaffebønner av høy kvalitet
  4. Riktig kvernet kaffe
  5. Riktig mengde kaffe
  6. Riktig tampet kaffe
  7. Riktig temperatur på vannet som treffer kaffen
  8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen
  9. Varme kopper
  10. Evt perfekt steamet melk med eksatkt temperatur og konsistens

Ok, vi tar det punkt for punkt og forklarer hva som kan gå feil på en vanlig maskin, og hvordan WMF-Espresso kan hjelpe deg å unngå disse fellene:

1. Rent vann, her er det opp til deg. Sett inn et godt vannfilter og du er godt på vei.

2. Ren maskin. Renhold er viktig og bør gjøres daglig. Problemet hvis dette ikke er automatisert er at man er helt avhengig av at de ansatte gjennomfører dette i henhold til rutinene. WMF-Espresso forteller deg nå den trenger vask, prøver du å hoppe over så sperrer maskinen seg og du får ikke laget mer kaffe uten å gjennomføre den planlagte vasken.

3. Kaffebønner av høy kvalitet, her er det også opp til deg. Du må velge gode råvarer for å lage god kaffe, men også her hjelper WMF-Espresso deg litt mer. Bønnebeholderne som er integrert i maskinen er ventilerte og hjelper til å holde bønnene i god kvalitet.

4. Riktig kvernet kaffe, nå begynner forskjellene å gjøre utslag. Har du en manuell kvern så kan den justeres alle veier. Utslaget blir stort når du skal lage espressoen din. Er den for grovt malt så renner vannet for fort igjennom kaffen og drikken blir "underekstrahert"(for tynn), er den for fint malt så bruker vannet for lang tid igjennom kaffen og den blir "overekstrahert"(bitter/for kraftig). WMF-Espresso har matematiske algoritmer som hele tiden påser at kverning/tamping/vannets tid igjennom kaffen er eksakt og justeres ut ifra dette.

5. Riktig mengde kaffe. igjen er man med en mauell kvern avhengig av "øyesynet" på den som porsjonerer i filterhodet. Fare for variasjoner er stor. WMF-Espresso veier opp eksakt riktig mengde hver gang. Ingen manuell håndtering.

6. Rigtig tampet kaffe. Når kaffen er hvanet i filterhodet så må det tampes(presses). Dette gjøres manuelt med en tamper og man bruker muskelkraft. Selvsagt er faren stor for at forskjellige folk bruker forskjellig trykk, og dette påvirker igjen om vannet går fort eller sakte igjennom kaffen. WMF-Espresso har maskinell tamping, innstilt på riktig trykk i forhold til mengde, trykk, temperatur og ekstraheringstid.

7. Riktig temperatur på vannet. Forskjellige kaffetyper krever forskjellige temperatur. Mange profesjonelle espressomaskiner lar deg justere dette. WMF-Espresso har dette digitalt tilgjengelig i displayet og forskjellige profiler kan legges inn.

8. Riktig tid som vannet "presses" igjennom kaffen. Som tidligere nevnt, en perfekt espresso påvirkes av riktig kvernet kaffe, trykk, tamping, temperatur osv. WMF-espresso har alle disse faktorene koblet opp mot hverandre og de kalkuleres alltid slik at det blir riktig.

9. Varme kopper. Koppevarmer er det alltid på toppen av de fleste espressomaskiner, også på WMF-Espresso, men i tillegg er det en fiks liten koppevarmer som kan steame opp koppene slik at selv kalde kopper raskt blir varme.

10. Melk, et eget blogginnlegg burde vært skrevet om melk, men i korte trekk kan man si at det er riktig temperatur og riktig tilføring av luft som gir deg kvaliteten du ønsker. Å få dette likt hver gang er vanskelig. WMF-Espresso har temperatursensor i steamarmen i tillegg til kompressorer som gir deg eksakt riktig mengde luft i melken. Likt hver gang, med akkurat den kvaliteten du forventer. Maskinen har 3 forskjellige melkeinnstillinger tilgjengelig som du lett kan justere hvis du ønsker det.

 

Så hva skal du velge? Er det ikke noen vits å velge manuelle espressomaskiner lenger? Joda, har du tiden, det riktige stedet, pasjonen og de rette ansatte så skal man selvfølgelig dyrke det håndtverket det å være en barista faktisk er. Men har du noen av utfordringene som vi skriver om i dette blogginnlegget så kan WMF-Espresso være noe for deg.

Ta kontakt med oss på salg@primulator.no for mer info.