Historie

Bedriften Jomus AS ble stiftet den 6.desember 1966 av Johan Smith Mustad, etter idé fra Primulator AB Gøteborg. Den 27. desember 1967 ble det vedtatt at selskapets navn skulle være Primulator AS.

Firmanavnet har sitt utspring i stavelsene; PRI som er de tre første bokstavene i Pripps Bryggeri, som dominerte det skandinaviske ølmarkedet i 60-årene, MU for Mustad og LATOR for Lantbrukarnas mjõlkcentral i Sverige.

Firmaet har i alle år rettet sin virksomhet mot hotell-, restaurant- og cateringbransjen (HORECA), og etter en solid og jevn vekst i Norge de første 25 årene, tok Primulator i 1991 skrittet ut i Europa. I 1991 ble Primulator Polen etablert hvor vi i dag har kontorer i Warszawa, Lodz og Poznan. 
I ettertid har vi også etablert kontorer i Krakow og Gdynia. I 1993 etablerte vi Primulator Estland og i 1993 etablerte vi oss i det finske markedet med Primulator OY og deretter i resten av de baltiske landene; Litauen, Latvia og Hviterussland. I 1997 etablerte vi Primulator AB i Sverige med hovedkontor i Stockholm. Vår seneste etablering var i Russland i 2014, Primulator St. Petersburg.

Hele gruppens virksomhet styres fra hovedkontoret på Skullerud i Oslo.

Målsetning:

Primulator vil være den beste leverandøren i markedet på kundeservice, teknisk kompetanse og kun tilby det beste av kvalitetsprodukter. Vi gir en optimal levering av tjenestene våre. Dette måles i kundetilfredshet og kundelojalitet. Det kreves effektivitet, god styring, gode rutiner og kvalitetssikring. Godt arbeidsmiljø, god logistikk og HMS er viktige virkemidler.

 

Firmaet i Norge:

Vårt produktspekter representerer verdens ledende produsenter innen kaffemaskiner, espressomaskiner, iskrem/softis maskiner, mikrobølge/highspeedovner, isbitmaskiner, m.m. Vi er stolte av å selge produkter fra ledende firmaer som WMF, Faema, Carpigiani, ISA, Merrychef, Icematic og flere. Vi har i dag 30 ansatte i Oslo og 30 teknikere i resten av Norge. I 2012 omsatte vi for over 100 millioner kroner i Norge. Vi eier vårt eget bygg der vi både har lager, service samt et eksklusivt showroom.  Her holdes jevnlige demonstrasjoner, minimesser samt eksterne og interne seminarer.

Våren 2017 åpnet Primulator kontor og serviceavdeling med egne lokaler i Fossegrenda Trondheim.

 

I Europa:

Primulator gruppen har i alt over 164 ansatte og du finner oss som nevnt i Sverige, Finland, Polen, Latvia, Estland, Litauen, Hviterussland og Russland.


Showroom

Johan Scharffenbergs vei 95

0694 Oslo

 

 

Primulator AS er medlem av Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge.


Se vår Primulatorfilm!


logo_primulator
primulator_poland
faema
bønner
faema_sykkel
faema
faema_kaffemaskin